Biffsallad med koriander, kimshee, soja och ingefära

Biffsallad med koriander, kimshee, soja och ingefära
Foto: TV4
Från Förkväll

Har inte så mycket asiatisk mat på min repertoar, men denna är sjukt bra. /Johan Jureskog

11 januari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g god biff av nöt
  • 2 msk matolja
  • 1 st stor morot
  • 1 st liten purjolök
  • 0,5 l champinjoner
  • 200 g nudlar (lagda i vatten)

Såsen

  • 1 dl kikkoman soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st chilifrukt, finstrimlad
  • 0,5 dl limejuice
  • 0,5 tsk sesamolja

Tillbehör

  • 2 st limefrukter
  • 200 g kimshee
  • 0,5 dl rostat sesamfrö
  • 1 st knippa färsk koriander

Gör så här

  1. Skär biffen i härliga strimlor, ca 1 cm tjocka.
  2. Stek biffen i matoljan, i en jättevarm panna i 2 min. Ta ur biffen och håll varm.
  3. Lägg i nudlar och ingredienserna till såsen i pannan, låt koka i 1 minut.
  4. Lägg i köttet och servera omgående med grönsakerna och tillbehören.

    Mums!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept