Caesarsallad

Caesarsallad
Foto: TV4
Från Förkväll

”För mig är detta en riktig kioskvältare, originalet med dressing, krutonger och parmesan som lätt kan förvandlas med lätta garnityr så det passar allas läppar och ev. dieter”

3 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

Sallad

  • 2 huvuden romansallad (välj gärna de riktiga huvudena och inte de i kruka)

Dressing

  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 3 st sardellfiléer
  • 25 g parmesanost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl matolja
  • citronsaft efter smak
  • salt
  • svartpeppar

Krutonger

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm hackad rosmarin och timjan
  • 0,5 dl olivolja

Garnering

  • Original: hyvlad parmesan
  • Tips 1: kycklingkonfit med hyvlad parmesan
  • Tips 2: bacon hyvlad parmesan
  • Tips 3: tonfisk hyvlad parmesan
  • Tips: GI byt ut krutongerna mot parmesanchips

Gör så här

  1. Dressing: Mixa allt utom oljorna i en mixer. Ha i oljorna i en försiktig stråle till en tjock härlig kräm, smaksätt med citronsaft, salt och svartpeppar.
  2. Krutonger: Stek brödena gyllenbruna i olivoljan och pressa i vitlöken och kryddorna på slutet. Skär eller bryt brödet i mindre bitar vid servering.
  3. Garnering/servering: Blanda en goffig sallad med massor av dressing, krutonger och hyvlad parmesan, lägg ev. till nått smarrigt tips.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept