Caesarsallad

Caesarsallad
Foto: TV4

”För mig är detta en riktig kioskvältare, originalet med dressing, krutonger och parmesan som lätt kan förvandlas med lätta garnityr så det passar allas läppar och ev. dieter”

3 november 2009
4

Du behöver

Sallad

  • 2 huvuden romansallad (välj gärna de riktiga huvudena och inte de i kruka)

Dressing

  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 3 st sardellfiléer
  • 25 g parmesanost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl matolja
  • citronsaft efter smak
  • salt
  • svartpeppar

Krutonger

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm hackad rosmarin och timjan
  • 0,5 dl olivolja

Garnering

  • Original: hyvlad parmesan
  • Tips 1: kycklingkonfit med hyvlad parmesan
  • Tips 2: bacon hyvlad parmesan
  • Tips 3: tonfisk hyvlad parmesan
  • Tips: GI byt ut krutongerna mot parmesanchips

Gör så här

  1. Dressing: Mixa allt utom oljorna i en mixer. Ha i oljorna i en försiktig stråle till en tjock härlig kräm, smaksätt med citronsaft, salt och svartpeppar.
  2. Krutonger: Stek brödena gyllenbruna i olivoljan och pressa i vitlöken och kryddorna på slutet. Skär eller bryt brödet i mindre bitar vid servering.
  3. Garnering/servering: Blanda en goffig sallad med massor av dressing, krutonger och hyvlad parmesan, lägg ev. till nått smarrigt tips.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept