Biff Rydberg

Biff Rydberg
Foto: TV4
Från Förkväll

En klassiker i variant Erik Lallerstedt, där min kockkarriär började efter skolan. Erik är idag en av mina stora förebilder. Han kan receptet för att lyckas långt och länge i den annars stenhårda restaurangbranchen.

12 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g oxfilé, putsad och skuren i stora kuber
  • salt, peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 3 st gula lökar, finhackade
  • 2 dl öl
  • 8 st medelstora potatisar, skalade och skurna i 1.5 cm kuber
  • smör och olja till stekning
  • salt
  • peppar från kvarnen
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 msk socker
  • 1,5 msk brunt senapspulver
  • 1,5 msk Colemans senapspulver
  • 4 st äggulor
  • hackad kruspersilja

Gör så här

  1. Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
  2. Vispa grädden med socker, senapspulver och senapsfrö.
  3. Fräs löken i smöret så att den tar lite färg på medelvärme, salta och peppra en aning. Häll på ölen och låt den koka in. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan.
  4. Värm upp en panna till oxfilén. Den bör vara ganska varm. Lägg i olja och stek oxfilén hastigt så att den får bra färg, lägg i en klick smör på slutet för den goda smaken. Salta och peppra.
  5. Servera omedelbart med äggulorna och persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept