Citrussallad

10 min
4
Citrussallad
Foto: TV4

Denna halvdistans desserten är bra för matsmältningen, speciellt efter kött. Det måste vara frukter i säsong, annars blir surt - sa räven! Fråga din frukthandlare eller någon som ser kunnig ut eller har ett plagg med matbutikens logotype på sig. Grapefrukten ska vara SÖT!

Du behöver
En väldigt vass lite mindre kniv

Dryckestips

Jean Louis Blanc de Blanc

Joakim bjöd även på

Moules Mariniéres


Hängmörad biff med chilibearnaise



Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 april 2011
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • apelsin
  • pomelo
  • blodgrape
  • grapefrukt

Gör så här

  1. Skala citrusfrukterna.
  2. Dela i klyftor.
  3. Skär längs med magen bort den vita strängen på klyftan.
  4. Och längs med ryggen.
  5. Flå sedan klyftan så att du bara har filén eller bara frukt köttet kvar.
  6. Samma gäller alla citrusfrukterna.
  7. Blanda.
  8. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept