Grillad zucchini med peccorino och parmaskinka

10 min
4
Dadel med gorgonzola och valnötter
Foto: TV4

Grillad zucchini är gott. Här väljer kocken att servera med peccorino och parmaskinka. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten
Riesling Sauvage - från Georg Breuer

20 september 2010
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 1 st stor zucchini
  • 4 skivor parmaskinka
  • En handfull riven pecorino ost (gärna stark)
  • olivolja
  • Ev salt & peppar

Gör så här

  1. Skiva zucchinin i tunna skivor. Pensla varje sida med olivolja.
  2. Grilla dem i en grillpanna ca 1 min på varje sida. Lägg dem därefter på en skärbräda och låt dem vila i någon minut.
  3. Sprinkla sedan den riva peccorinon över hela zucchinin och lägg därefter på parmaskinkan. Nu är det dags att rulla ihop dem. Knut slutligen ett gräslöksstrå runt. Ps. Om man vill – toppa rullen med en balsamicosås gjord på honung och balsamicovinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept