Italiensk maräng

Italiensk maräng
Foto: TV4

Maräng som serveras med hemmagjord vaniljglass och färska bär.

Till det här receptet behövs en brännare

Vintips från Jarno

Brumaire Novembre (nr 82817)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 st vaniljstänger
  • 50 g minimaränger
  • 5 st äggulor
  • 100 g strösocker
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Valfria färska bär

Gör så här

  1. Glass
    Dela vaniljstängerna på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp frön och skal med vispgrädden och mjölken och låt sedan stå och dra i cirka 15 minuter.
  3. Vispa under tiden äggulor och strösocker lätt och blanda sedan i gräddkoket.
  4. Sjud upp under omrörning till 85 grader (koka ej).
  5. Låt stå ett dygn i kylskåp.
  6. Sila sedan och frys i glassmaskin.
  7. Maräng
    Vispa äggvitorna till hårt skum med 1 msk strösocker.
  8. Blanda vatten och 1 dl socker i en liten kastrull.
  9. Koka tills den är så seg att en droppe bildar tråd mellan fingertopparna.
  10. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle under kraftig vispning över äggvitorna.
  11. Vispa marängen kall med elvisp.
  12. Servering
    Servera glassen och bär, toppa med ett tunt lager av marängmixen.
  13. Bränn av med brännare.
  14. Dekorera med citronmeliss och lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept