Hjortronparfait

3,5 timmar
4
Hjortronparfait
Foto: TV4

En lättlagad men lyxig hjortronparfait toppad med färska hjortron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Vintips
Charles de Fère Jean-Louis Rosé, nr 77119, 59 kr
 
Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 maj 2012
3,5 timmar
4

Du behöver

Hjortronparfait

  • 2-3 dl hjortron
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med socker tills det blir en luftig, tjock smet. 
  2. Vispa grädden i en separat skål.
  3. Blanda allt med hjortron i en stor form eller mindre små.
  4. Ställ i frysen ca 3 timmar eller tills den har stelnat.
  5. Tag ut parfaiten och vänd upp och ned på formen, toppa med några färska hjortron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept