Jambalaya med räkor, kyckling och skinka

Jambalaya med räkor, kyckling och skinka
Foto: TV4

I en jambalaya kan du blanda i stort sett vad som helst. Räkor, kyckling och skinka är väldigt gott ihop.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk färsk basilika
  • 1 tsk färsk oregano
  • 1 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk smör
  • 4 portioner ris
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 250 g rökt skinka
  • 250 g kycklingbitar
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 1 burk krossade tomater
  • 20 räkor

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint och smält smöret i en stor gryta. Fräs hälften av löken, tillsätt ris, lagerblad och hälften av kycklingbuljongen och koka upp. Låt allt puttra i 5–7 minuter, riset ska vara halvkokt när du tar av grytan från plattan.
  2. I en annan stor gryta fräser du skinka, tar upp den, och i fettet som finns kvar fräser du kycklingbitarna. Lägg dem sedan åt sidan. Hacka paprikan och dela sellerin. Fräs resten av löken, selleri, paprika, vitlök och de färska kryddorna. Krydda med kajenn- och vitpeppar.
  3. Tillsätt resten av kycklingbuljongen efter 5 minuter. Lägg sedan i skinka, kyckling, ris och de krossade tomaterna. Låt det puttra på svag värme i 35 minuter. Lägg på skalade räkor som garnering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept