Jacob Wismars Formel 1-risotto

Jacob Wismars Formel 1-risotto
Foto: Frida Wismar

Denna risotto innehåller råris som innehåller mer vitaminer och mineraler än vanligt ris, samt parmesan och spenat för ännu mer god smak.

Det är inte svårt att koka råris, däremot tar det lite längre tid än vanligt vitt ris. Men råris innehåller betydligt mer vitaminer och mineraler än vanligt ris, så man vinner alltså mycket på att stå en liten stund extra vid spisen. Råris är dessutom det enda riset som behåller både smak och form vid nedfrysning. Därför kan man koka stora mängder på en gång och förvara i frysen som hemlagat halvfabrikat.

Essensen Sour saffron är gott till mycket, men passar extra bra till quinoa, ris, bulgur, och skaldjur. Jacob Wismars essenser förvaras i kylskåp i upp till fyra veckor.

22 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 dl kokt råris
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl Sour saffron
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven parmesan
  • 50 g färsk babyspenat

Sour saffron-essens

  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk honung
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Sour saffron-essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivoljan i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning.
  2. Hacka schalottenlöken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken på medelvärme tills den är mjuk.
  3. Tillsätt riset och fräs i några minuter.
  4. Blanda ner Sour saffron-essens, kycklingfond och vatten.
  5. Rör ner den rivna osten och vänd ner spenaten. Låt det bli varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept