Jacob Wismars karaokepytt

Jacob Wismars karaokepytt
Foto: Frida Wismar
4

Du behöver

  • 6 dl kokt quinoa
  • 1 st röd paprika
  • 0,25 st färsk ananas
  • 200 g savoykål
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 100 g babyspenat
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • 500 g lax, stekt i bitar
  • 0,5 dl Japanese style
  • smör eller olja till stekning
  • salt
  • ev. lime och citron

Japaneese style essens

  • 2 dl risvinäger
  • 0,5 dl japansk soja (Kikkoman)
  • 1 msk honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl sesamolja

Gör så här

  1. Japanese style-essens: Rör ihop alla ingredienser utom sesamolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning.
  2. Strimla paprikan, ananasen och kålen och fräs tillsammans med quinoan och ingefäran på medelvärme.
  3. Ha i babyspenat, sesamfrön, lax och Japanese style-essens och blanda försiktigt.
  4. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept