Het valnötsröra

Het valnötsröra
Foto: Frida Wismar

Perfekt till tapasbordet! En röra med valnötter och chili.

Essensen Hot rod chili är gott till mycket, men den passar extra bra till fläskkött, nötkött, rispytt och kidneybönor. Jacob Wismars essenser håller i upp till fyra veckor och förvaras i kylskåp.

8 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • Receptet gäller för 1 sats
  • 2 msk olivolja
  • 100 g valnötter
  • 0,5 dl Hot rod chili
  • salt

Hot rod chili 1 sats

  • 3 st röda chilifrukter
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 dl citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Hot rod chili-essens: Grovhacka chilifrukterna, inklusive kärnorna. Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs valnötterna i några minuter.
  3. Mixa hälften av valnötterna tillsammans med Hot rod chili-essensen i matberedare till en slät smet.
  4. Hacka resten av valnötterna grovt och rör ned.
  5. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept