Fridas fiskgryta

Fridas fiskgryta
Foto: Frida Wismar
4

Du behöver

  • 200 g lax, stekta i bitar
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g musslor med skal
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 st fänkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk fiskfond
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk salt
  • 1 påse (0,5 g) saffran
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 dl vatten (eller efter önskad konsistens)
  • ev. citron och färska örter

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skär morot och fänkål i bitar.
  2. Fräs löken och vitlöken i olja på medelvärme.
  3. Tillsätt krossade tomater, vin, fiskfond, honung, kryddor, grönsaker och hälften av vattnet.
  4. Låt puttra i cirka 10 minuter. Tillsätt resten av vattnet om du önskar en tunnare konsistens.
  5. Lägg i laxen och låt allt bli varmt.
  6. Toppa med räkor och musslor.
  7. Servera gärna med en citronklyfta och färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept