Jacob Wismars heta bönor

Jacob Wismars heta bönor
Foto: Frida Wismar

Tapas är smårätter och plockmat som har sitt ursprung i Spanien. Att äta tapas är enkelt, spännande och roligt, något som passar barnfamiljen perfekt. Så duka fram några enkla, goda tapas och låt alla prova sig fram. Med bordet fullt av spännande mat är det lätt för både små och stora munnar att hitta nya favoriter. Här är ett recept på en tapasrätt med bönor!

Essensen Sweet red pepper är god till mycket men passar extra bra till kyckling, pastasallad, kidneybönor och bulgur. Jacob Wismars essenser håller i upp till fyra veckor och förvaras i kylskåp.

12 april 2010
Visa mer

Du behöver

  • Receptet gäller för 1 sats
  • 3 dl valfria blandade kokta bönor
  • 1/3 gurka
  • 0,5 dl Sweet red pepper
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • salt
  • Sweet red pepper:
  • 2 dl ajvar relish mild
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sweet red pepper-essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Späd eventuellt med mera vatten.
  2. Hacka gurkan i kuber och blanda den och bönorna med Sweet red pepper-essensen och smaka av med salt.
  3. Toppa med hackad bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept