Hemgjord majonnäs med ”Bearnaise style”

Du behöver

Grundrecept:

  • 2 st äggulor
  • 4 dl rapsolja
  • 1 msk dijon senap
  • salt och peppar

”Bearnaise style”:

  • 3 msk torkad eller färsk dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Grundrecept: Se till att äggen är rumstempererade så inte majonnäsen skär sig.
  2. Dela äggen, vi använder bara gulorna. Spara gärna äggvitorna till att göra egna maränger!
  3. Vispa äggulorna och senapen i en skål.
  4. Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle, vispa ordentligt. Majonnäsen ska vara tjock och fluffig när den är klar.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. ”Bearnaise style”: Tillsätt sedan torkad eller färsk dragon, vitvinsvinäger och smaka av med vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept