Hemgjord majonnäs med ”Bearnaise style”

Gör din egen hemgjorda majonnäs. Det är väldigt enkelt och blir så klart gott då du själv kan justera efter smak. Den här majonnäsen har en smaksättning Jacob kallar för ”Bearnaise style”.

3 september 2008

Du behöver

Grundrecept:

  • 2 st äggulor
  • 4 dl rapsolja
  • 1 msk dijon senap
  • salt och peppar

”Bearnaise style”:

  • 3 msk torkad eller färsk dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Grundrecept: Se till att äggen är rumstempererade så inte majonnäsen skär sig.
  2. Dela äggen, vi använder bara gulorna. Spara gärna äggvitorna till att göra egna maränger!
  3. Vispa äggulorna och senapen i en skål.
  4. Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle, vispa ordentligt. Majonnäsen ska vara tjock och fluffig när den är klar.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. ”Bearnaise style”: Tillsätt sedan torkad eller färsk dragon, vitvinsvinäger och smaka av med vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept