I samarbete med ViktVäktarna

Italiensk kycklinglasagne

45 m
6
Italiensk kycklinglasagne
Foto: ViktVäktarna

En underbar variant på lasagne med kyckling, zucchini, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Såsen domineras av härlig ajvar relish.

SmartPoints per portion: 9

Tips! Börja med halva mängden ajvar relish och smaka av såsen om du är känslig för stark mat. Du kan koka upp den för att smakerna ska komma fram helt och hållet. Späd ev med mer mjölk.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
45 m
6

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • 250 g färska lasagneplattor
  • sallad

Sås

  • 2 dl fraiche 5%
  • 3 dl stark ajvar relish
  • 2 dl mjölk 0,5%
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlök och zucchini. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.
  4. Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
  5. Vispa ihop fraiche, ajvar, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
  7. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna