Italiensk kyckling med mustig tomatsås och gremolata

Italiensk kyckling med mustig tomatsås och gremolata
Foto: TV4

Här utgår vi från en färdiggrillad kyckling för att visa att även festmat kan vara snabbmat. Detta är perfekt mat att bjuda på en fredagskväll när man kommer direkt från jobbet och middagen ska stå på bordet på 30 minuter. Gremolata är ett gott ”hack” av rivet citronskal, hackad persilja och hackad vitlök. Gott på nästan allting. Servera kycklingen med saffranscouscous och wokade grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st kycklingar, grillade (hemgrillade eller köpta )
  • 2 förp tomater, passerade
  • 1 st röd eller gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • sweet chili
  • salt och peppar
  • Gremolata:
  • skalet av 1 riven citron
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackad
  • Couscous:
  • 4 dl couscous
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 st paprika, strimlad
  • 1 bit purjo eller zucchini, strimlad

Gör så här

  1. Börja ”baklänges” med couscousen. Koka upp buljong och saffran och slå det över couscousgrynen. Låt dessa svälla i 10–15 minuter och hetta sedan upp och fluffa upp med gaffel samt gärna en klick smör.
  2. Woka eller stek grönsakerna och blanda ned dem i couscousen. Krydda med salt och peppar.
  3. Riv och blanda till gremolatan.
  4. Dela kycklingen i mindre bitar och värm dessa i ugnen.
  5. Finhacka lök och vitlök och fräs detta mjukt i lite olivolja. Slå de passerade tomaterna över och smaka av såsen med en gnutta socker, salt, nymalen svartpeppar samt en droppe sweet chili.
  6. Slå den heta tomatsåsen över kycklingen och strö gremolata över. Servera med couscousen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept