Italiensk grillsallad med mozzarella

30 m
4
Italiensk grillsallad med mozzarella
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 250 g haricots verts, helst färska
  • 250 g salladsärtor (sugar snaps)
  • 1 knippe salladslök
  • 250 g späd, grön sparris
  • 4 salsiccia
  • 4 stora skivor grovt lantbröd
  • 250 g mozzarella, grovriven eller smulad
  • 1 näve rucola

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 liten klyfta vitlök, pressad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj och ansa bönor och lök. Lägg dem i en skål med lite olivolja salt och peppar. Blanda och flytta sedan över dem i en grillform. Sätt formen på grillen, rör om då och då så att de grillas runt om.
  3. Pensla grillgallret med olivolja.
  4. Blanda dressingen.
  5. Skölj sparrisen och skär bort den nedersta, grövsta delen av stjälken. Pensla dem med olivolja och grilla dem i 5-6 minuter, rulla dem runt hela tiden så att de inte bränns. Grilla tills sparrisen är mjuk men fortfarande spänstig.
  6. Lägg korv (ev. delad på mitten) och bröd på grillgallret och grilla tills korven är genomgrillad och brödet krispigt.
  7. Skär salsiccian, sparris och lök i bitar och lägg dem i en stor skål med bönor och ärtor. Häll över dressingen och blanda noga men försiktigt. Skär brödet i tärningar.
  8. Vid serveringen smula över mozzarella, strö över brödtärningar och toppa med rucola.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept