Italiensk bondomelett

Italiensk bondomelett
Foto: TV4

Ugnsomelett är behändig allt-i-ett-mat. Det tar en stund för den att bli färdig i ugnen, men under tiden kan du alltid duka vackert.

9 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl penne rigate-pasta
  • 300 g kassler
  • 1 purjolök
  • 250 g broccoli i buketter
  • 1 paprika
  • 8 ägg
  • 5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka pastan halvfärdig i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Bryt broccolin i buketter. Strimla paprikan. Fräs alla grönsaker, pasta och kassler i smör i en stekpanna. Lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Slå över äggsmeten och grädda i ugnen i 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept