Iskall yoghurtsoppa med mynta

Iskall yoghurtsoppa med mynta
Foto: TV4

Servera soppan som förrätt en het sommardag med bröd att bryta till.

3 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 slanggurkor
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vit vinäger
  • 0,5 msk finhackad dill
  • 5 dl mild naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • några kvistar färsk mynta
  • 4 svarta oliver

Gör så här

  1. Skala gurkorna och skär dem, först i fyra delar på längden sedan i skivor på tvären. Lägg gurkskivorna i en skål och strö på saltet.
  2. Skala och dela vitlöksklyftan. Gnid in en annan skål med vitlöken. Häll i vinäger, dill och yoghurt. Blanda väl och häll det sedan över gurkan.
  3. Plocka myntabladen av kvistarna. Ringla över oljan, lägg i oliverna och strö på myntan strax före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept