Inkokt torsk

Inkokt torsk
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 torsk, skivor av hel urtagen fisk

Koklag:

  • 2 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 2 tsk ättiksprit, 12%
  • 1 lagerblad
  • 5 hela vitpepparkorn

Tillbehör:

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 morot
  • 150 g smör
  • 2 msk hackad persilja

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skölj torsken noga under rinnande kallt vatten. Koka upp vatten, salt, ättiksprit, lagerblad och pepparkorn till lagen i en stor kastrull, lägg i fisken och låt koka upp, skumma och ta av kastrullen från värmen.
  2. Låt fisken stå och dra under lock i det salta vattnet, fiskens kött ska bli helt vitt och lossna från benen. Det tar ca 10 minuter.
  3. Skala och tärna moroten fint. Ta lite av fiskspadet att koka morötterna mjuka i. Skala och tärna äggen, hacka persiljan fint och smält smöret. Strö morotstärningar och ägg över fisken, slå över det smälta smöret och strö sist över persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept