Inkokt strömming med grönsaker

Inkokt strömming med grönsaker
Foto: TV4

En härlig sommarrätt när strömmingen är som bäst. Passar också på buffébordet, gärna på midsommarhelgen. Praktisk också eftersom den går att förbereda.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g strömmingsfilé

Spad:

  • 4 dl vatten
  • 4 msk ättikssprit
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 stor gul lök, finskivad
  • 1 stor morot, finskivad
  • 1 knippa dill, grovhackad

Gör så här

  1. Rulla strömmingsfiléerna med köttsidan utåt och lägg dem tätt i en kastrull.
  2. Häll alla ingredienser till spadet utom dillen i en annan kastrull och koka upp. Slå det över fisken. Sjud strömmingen under lock 5-7 minuter på låg värme.
  3. Låt den kallna i spadet. Strö över dill och servera med färsk potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept