Inkokt horngädda

Inkokt horngädda
Foto: TV4

Horngädda eller näbbgädda finns oftast att få tag på under våren. Den passar utmärkt att koka och är extra läcker inkokt.

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g horngäddfilé
  • 1 st morot
  • 1 st rödlök
  • 5 dl vatten
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 knippa dill

Till servering:

  • majonäs

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Skär av dillstjälkarna och spara vipporna.
  2. Blanda vatten, vinäger, salt, peppar, lagerblad, morot, lök och dillstjälkar i en kastrull. Koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Lägg i fisken och sjud i 5 minuter.
  3. Ta upp fisken med hålslev och lägg i en form. Slå lag över fisken så att det täcker och låt fisken svalna i spadet. Kyl sedan. Servera fisken kall med majonnäs, dekorerad med dillvipporna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept