Inkokt horngädda

Inkokt horngädda
Foto: TV4

Horngädda eller näbbgädda finns oftast att få tag på under våren. Den passar utmärkt att koka och är extra läcker inkokt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g horngäddfilé
  • 1 st morot
  • 1 st rödlök
  • 5 dl vatten
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 knippa dill

Till servering:

  • majonäs

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Skär av dillstjälkarna och spara vipporna.
  2. Blanda vatten, vinäger, salt, peppar, lagerblad, morot, lök och dillstjälkar i en kastrull. Koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Lägg i fisken och sjud i 5 minuter.
  3. Ta upp fisken med hålslev och lägg i en form. Slå lag över fisken så att det täcker och låt fisken svalna i spadet. Kyl sedan. Servera fisken kall med majonnäs, dekorerad med dillvipporna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept