Ingrids apelsinkaka

Ingrids apelsinkaka
Foto: TV4

En saftig kaka där apelsin och choklad trivs lika bra tillsammans.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • rivet skal och saft av 1/2 apelsin
  • 125 g smält smör
  • 125 g blockchoklad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det rivna apelsinskalet, saften och det smälta avsvalnade smöret och den hackade blockchokladen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta i smeten.
  2. Smöra och bröa en avlång form. Slå ner smeten och grädda kakan i 175° ugn i cirka 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept