Åkerbärsparfait med mandelflarn

40 min
4
Åkerbärsparfait med mandelflarn
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

Åkerbärsparfait

  • 1 dl florsocker
  • 4 st äggulor
  • 6 dl grädde
  • 1,5 dl åkerbärssylt
  • Åkerbär till garnering

Mandelflarn, ca 15st

  • 1,5 dl sötmandel, skållad
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  1. Åkerbärsparfait
    Vispa grädden.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda försiktigt i sylten och till sist den vispade grädden.
  4. Häll upp i portionsformar och ställ in i frysen ca 8 timmar.
  5. Garnera med hela bär och mandelflarn vid servering.
  6. Mandelflarn
    Hacka mandeln.
  7. Blanda mandel smör, socker, mjöl och mjölk.
  8. Värm blandningen på låg värme under omröring till smöret smält.
  9. Lägg smeten i glesa klickar på plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda i 175 grader ca 8-10 min.
  11. Lossa kakorna med en tunn kniv när de svalnat lite.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept