Åkerbärsparfait med mandelflarn

Åkerbärsparfait med mandelflarn
Foto: TV4

Åkerbärsparfait med mandelflarn

Av: Ingrid - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40 min

"Morfars smältande ögonblick."

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Åkerbärsparfait

  • 2 msk florsocker
  • 3 äggulor
  • 3 dl grädde
  • ca 2 dl åkerbärssylt
  • åkerbär, till garnering

Mandelflarn, ca 15st

  • 1,5 dl sötmandel, skållad
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör så här

Åkerbärsparfait

  1. Vispa grädden.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda försiktigt i sylten och till sist den vispade grädden.
  4. Häll upp i portionsformar och ställ in i frysen ca 8 timmar.
  5. Garnera med hela bär och mandelflarn vid servering.

Mandelflarn

  1. Hacka mandeln.
  2. Blanda mandel smör, socker, mjöl och mjölk.
  3. Värm blandningen på låg värme under omröring till smöret smält.
  4. Lägg smeten i glesa klickar på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i 175 grader ca 8-10 min.
  6. Lossa kakorna med en tunn kniv när de svalnat lite.