Indisk yoghurtkyckling med curry och mango chutney

koket.se
Indisk yoghurtkyckling med curry och mango chutney
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Indisk yoghurtkyckling med curry och mango chutney

12 ingredienser

45 m

Kyckling tillagad i en kryddig indisk yoghurtsås serveras med ris och mangochutney.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk stött spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 4 port jasminris, kokt
  • 1 dl mango chutney
  • 1 litet huvud isbergssallad, strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader grill.
  2. Lägg kycklingen och den klyftade rödlöken i en ugnsform, ringla över olivolja, strö över salt och ställ i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Under tiden blandar du yoghurt med kryddor och vitlök och häller yoghurtsåsen över kycklingen när den fått lite färg. Blanda runt lite så såsen kommer åt överallt. Slå av grillfunktionen och låt kycklingen gå klart i ugnen i ytterligare ca 10-20 minuter, tills kycklingen är klar rakt igenom.
  4. Servera din indiska yoghurtkyckling med nykokt ris och mango chutney samt tunt strimlad krispig sallad.