Crème brûlée med mammas rabarberkompott & sockerflarn

1,5 h
6
Inas parad.
Foto: TV4
1,5 h
6

Du behöver

Crème brûlée

  • 6 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 70 g socker
  • 5 g vaniljsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 10 g smör till formarna
  • Socker

Rabarberkompott

  • ca 5 st färska rabarberstänger
  • ca 5 st jordgubbar
  • 0,5 dl vatten
  • Muscovadosocker
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st kanelstång
  • Hackade pistagenötter til dekoration

Sockerflarn

  • 100 g socker
  • Hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Creme brûlée
    Koka upp vatten till vattenbadet. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstången i en kastrull. Häll på mjölk och grädde, låt sjuda upp & ta bort från plattan
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Ta upp vaniljstången och häll den ljumna gräddblandningen över äggvispet. Rör om tills allt blandat sig.
  3. Smöra formarna och häll i smeten. Fyll en ugnsfast form med det varma vattnet så att det täcker ca 3/4 av portionsformarna och placera formarna i vattenbadet i ugnen.Grädda i nederdelen av ugnen på 175 grader i ca 40 min.
  4. Ta ut från ugnen och strö på ett tunt lager socker. Bränn av sockret med gasbrännare.
  5. Rabarberkompott
    Skala och skär rabarberna i ca 3 cm långa bitar. Rensa och skär jordgubbarna. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt vatten, socker, vaniljstång och kanel. Låt koka ihop.
  6. Häll upp i små glas och dekorera gärna med hackade pistagenötter.
  7. Sockerflarn
    Smält sockret i en panna. Forma önskade flarn på ett bakplåtspapper. Hacka pistagenötterna och strö över lite nötter på varje flarn.
  8. Placera sockerflarnet på Creme brûléen och servera med kompotten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept