Husmanspudding med sill och ägg

Husmanspudding med sill och ägg
Foto: TV4

Svensk husmans som passar på buffén både till midsommar och jul.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 burk urvattnad inläggningssill
  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g fryst tärnad potatis
  • 3 hårdkokta ägg, skivade
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk hackad persilja
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsform. Lägg i hälften av potatisen. Varva sen lök, sillbitar och ägg, krydda med svartpeppar mellan varven. Täck med resen av potatisen.
  2. Blanda mjöl och vatten och rör ned i filen. Slå i formen och peta lite så den rinner ned. Blanda ost och ströbröd och strö över. Hyvla lite smör på toppen.
  3. Grädda klart mitt i ugnen ca 40 minuter. Strö på persilja och servera nygräddad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept