Husets rödvinsmarinerade sill

Husets rödvinsmarinerade sill
Foto: TV4

En god sill på julbordet, vackert mörk och välsmakande av vinet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 urvattnade saltsillfiléer
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 1 purjolök i tunna ringar
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl gott rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl socker
  • 1 tsk krossade nejlikor
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Skölj, ansa och skär purjon i strimlor. Blanda samman med ättiksprit, rödvin, vatten, olivolja, socker, nejlikor, krydd-peppar och lagerblad till marinaden och rör tills sockret löst sig. Skär löken i tunna skivor.
  2. Skär sillen i sneda skivor och lägg upp bitarna ordnat på ett fat eller i en skål.
  3. Slå över marinaden och garnera med löken. Låt sillen stå svalt åtminstone över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept