Husets citrusmarmelad

Husets citrusmarmelad
Foto: TV4

Hemlagad marmelad är bäst. Du kan smaksätta den med kanel, ingefära eller några kryddnejlikor.

26 januari 2009
1

Du behöver

  • ca 1,5 kg blandade citrusfrukter, t.ex. 1 citron, 1 grape, och resten apelsiner
  • ev 1-2 dl vatten
  • 1 påse Gul Melatin, pektinmedel
  • 1-1,1 kg strösocker eller råsocker

Gör så här

  1. Skär loss ytterskalet på två apelsiner. Skala resten av frukten. Mixa allt fruktkött och låt apelsinskalen följa med. Koka massan kraftigt 1 minut.
  2. Strö pektinmedlet över och rör ner det väl. Koka ytterligare 1 minut. Rör sedan ner sockret väl och koka ytterligare 1 minut.
  3. Ta marmeladen av värmen och skumma ytan väl. Slå upp på rena glasburkar som sköljts med Atamonlösning. Förslut burkarna och förvara dem kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept