Husets citrusmarmelad

Husets citrusmarmelad
Foto: TV4

Hemlagad marmelad är bäst. Du kan smaksätta den med kanel, ingefära eller några kryddnejlikor.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • ca 1,5 kg blandade citrusfrukter, t.ex. 1 citron, 1 grape, och resten apelsiner
  • ev 1-2 dl vatten
  • 1 påse Gul Melatin, pektinmedel
  • 1-1,1 kg strösocker eller råsocker

Gör så här

  1. Skär loss ytterskalet på två apelsiner. Skala resten av frukten. Mixa allt fruktkött och låt apelsinskalen följa med. Koka massan kraftigt 1 minut.
  2. Strö pektinmedlet över och rör ner det väl. Koka ytterligare 1 minut. Rör sedan ner sockret väl och koka ytterligare 1 minut.
  3. Ta marmeladen av värmen och skumma ytan väl. Slå upp på rena glasburkar som sköljts med Atamonlösning. Förslut burkarna och förvara dem kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept