Husets chokladtårta

Husets chokladtårta
Foto: TV4

En god och enkel tårta som bara blir bättre om den får ligga till sig en dag eller två i en kakburk. Servera den som det är eller med lite lättvispad grädde. Kan även garneras med kolasås på tub.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 100 g blockchoklad
  • 75 g smör
  • 1 dl sötmandel, mald
  • 4 msk potatismjöl
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform.
  2. Smält blockchokladen och smöret i en kastrull på mycket svag värme. Låt svalna något.
  3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ned det avsvalnade smöret och chokladen och tillsätt sedan mandel och potatismjöl.
  4. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ned dem i smeten.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan 25-30 min, eller tills den känns klar när man prövar med en sticka.
  6. Skall kakan frysas, bör den inte garneras förrän den ska användas. Smält annars lite blockchoklad på svag värme och ringla den över kakan. Strö lite syltat apelsinskal över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept