Hoppers

2,5 h
4
Hoppers
Foto: TV4
2,5 h
4

Du behöver

  • 3 matskedar varmt vatten
  • 1 tsk aktiv torrjäst
  • ca 3,5 dl rismjöl
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk fint havssalt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 stora ägg

Servering

  • chilisås

Gör så här

  1. Häll varmt vatten i en liten skål och tillsätt jästen. Låt jästen lösas upp, det tar ca 5 minuter.
  2. Blanda under tiden rismjöl, socker och 0,25 tsk av saltet i en stor skål. Blanda ner jästblandningen och kokosmjölken och rör runt tills det blandats.
  3. Täck över och låt jäsa i 2 timmar.
  4. Värm en 20 cm nonstick-stekpanna på medelvärme. Lägg i ca 1 dl smet och snurra för att täcka hela pannan med smet, inklusive sidorna. Stek 1 minut.
  5. Kläck sedan ett ägg i mitten, täck stekpannan och tillaga ägget i två tre minuter.
  6. Strö över resten av saltet. Servera med chilisås.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept