Honungsbakad skinkstek

Honungsbakad skinkstek
Foto: TV4

Alla typer av frukt är gott till skinkstek. Både inkokta päron och små mandarinklyftor. Servera den vackert lackade honungs och apelsindoftande steken tillsammans med brun skysås och små stekta potatisar.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg skinkstek
  • 2 msk honung
  • 2-3 msk pressad apelsin
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • mandarinklyftor
  • päron, konserverade
  • brun skysås
  • potatisar, små stekta
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krydda köttet och lägg i ugnsform. Hetta upp honung och apelsin och pensla över steken.
  3. Sätt i termometer. Stek i nedre halvan av ugnen till 82 grader. Pensla under tiden.
  4. Låt vila 15 min innan de skivas och servars med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept