Hoisinnudlar med krispigt ägg

Hoisinnudlar med krispigt ägg
Foto: Petter Bäcklund
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Hoisinnudlar med krispigt ägg

16 ingredienser

30 min

En mustig, lite het nudelwok med massor av grönt som toppas med ett krispigt stekt ägg. Tips! Variera med de grönsaker du har hemma. Det viktiga är att de är fint skurna så att de behåller sin krispighet. Förutom grönsakerna i receptet funkar även grönkål, pak choi, salladskål, paprika, brysselkål och alla sorters lök finfint i denna wok.

Ingredienser

portioner
  • 180 g vetenudlar
  • 2 ägg
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 klyfta vitkål, liten och strimlad
  • 1 morot, liten och hyvlad
  • 75 g sockerärtor, strimlade
  • 1 dl böngroddar
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • ev färsk koriander, hackad
  • neutral rapsolja, till stekning

Nudelsås

  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk gochujang
  • 2 tsk svart risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till nudelsåsen. Låt stå.
  2. Koka nudlarna i 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Skölj av i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av.
  3. Hetta upp en stekpanna så att den ryker. Stek äggen i generöst med olja tills de fått en krispig undersida. Ta av från värmen och låt stå.
  4. Låt en wok bli så varm att den ryker. Häll i några matskedar olja och fräs rödlök samt vitkål i 1 minut. Tillsätt sedan morötter, sockerärtor, böngroddar samt nudlarna och låt fräsa i ytterligare 1 minut. Häll över woksåsen och vänd om så att den täcker allt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja.
  5. Lägg upp på två tallrikar och toppa med äggen. Strö över sesamfrön och koriander (om du gillar det) och ät genast!