Hjortronformar

Hjortronformar
Foto: TV4

Mandelmusslor kallas kakorna, som kan fyllas med färska bär eller sylt och grädde.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mald sötmandel
  • 3 st bittermandlar, malda
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 st äggula
  • Fyllning:
  • vaniljglass
  • hjortronsylt eller mylta
  • Ugn: 175-200°

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl med skållad, skalad och mald mandel, socker och smör till en jämn deg. Arbeta in äggulan. Lägg degen i kylen 30 minuter. Tryck ut den i små smorda formar. Ställ dem på plåt och grädda dem klara i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.
  2. Vänd upp kakformarna när de kallnat. Fyll dem med glass och hjortron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept