Heta asiatiska musslor i grön curry

Heta asiatiska musslor i grön curry
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 2-4 msk green curry paste, färdigköpt eller egen
  • matolja, att steka i
  • 800 g kokosmjölk (2 burkar)
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 lime, zest och juice
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk ljust muscavadosocker
  • 2 kg MSC-märkta blåmusslor, rensade
  • jasminris eller ett gott bröd, till servering

Gör så här

  1. Stek hastigt 2-3 msk av chilipastan i lite olja i en stor traktörpanna med lock. Häll på kokosmjölken, i med basilikablad och limezest. Pressa i limejuice, tillsätt fisksås och muscavadosocker.
  2. Låt koka ihop i 5 minuter.
  3. Lägg i musslorna som skall vara tvättade, rensade och hela. Använd endast stängda musslor, kasta alla som är öppna och inte stänger sig.
  4. Sätt på locket och koka ca 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de musslor som inte öppnat sig.
  5. Hacka korianderbladen och strössla över.
  6. Servera genast med en skål jasminris eller ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept