Heta asiatiska musslor i grön curry

koket.se
Heta asiatiska musslor i grön curry
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Heta asiatiska musslor i grön curry

20 ingredienser

25 m

Musslor kokta i het grön curry med kokosmjölk, thaibasilika och lime. För gott!

Se & gör din egen hemgjorda currypasta!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Grön currypasta

  • 2 citrongräs, tunt skivade
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 2 tsk korianderfrö
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 6-8 gröna chilifrukter, urkärnade och skivade
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 schalottenlökar, skivade
  • 5 cm ingefära, tunt skivad
  • 1 msk räkpasta
  • 2 msk neutral matolja

musslor

  • 2-4 msk grön currypasta
  • matolja, att steka i
  • 800 g kokosmjölk [2 burkar]
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 limefrukt, zest och juice
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 kg blåmusslor, rensade (MSC certifierad)
  • jasminris, till servering (eller ett gott bröd)
  • 2 krukor koriander, gorvhackad

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till currypastan förutom korianderbladen i en mixer. Kör på hög effekt till en jämn pasta.
  2. Stek hastigt 2-3 msk av chilipastan i lite olja i en stor traktörpanna med lock. Häll på kokosmjölken, i med basilikablad och limezest. Pressa i limejuice, tillsätt fisksås och muscavadosocker.
  3. Låt koka ihop i 5 minuter.
  4. Lägg i musslorna som skall vara tvättade, rensade och hela. Använd endast stängda musslor, kasta alla som är öppna och inte stänger sig.
  5. Sätt på locket och koka ca 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de musslor som inte öppnat sig.
  6. Hacka korianderbladen och strössla över.
  7. Servera genast med en skål jasminris eller ett gott bröd.