Het tomatsås

Het tomatsås
Foto: TV4

Tomatsås kan du servera till många olika rätter. Den här lagas av tomater på burk och får hetta av chilifrukt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 morot
  • 1 stjälk bladselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,25 röd spansk peppar
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm strösocker
  • 2 krm rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och skiva morot och vitlök, strimla selleri och chili och skala och hacka löken. Fräs morot, selleri, lök, vitlök och chili i olivoljan. Häll i tomaterna, lägg i kryddkvistarna och låt såsen småputtra i ca 20 minuter.
  2. Krydda med salt, peppar, vinäger och socker och sjud såsen ytterligare 10 minuter.
  3. Plocka upp kryddorna och mixa såsen slät med en mixer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept