Getostfylld pannkaka

Getostfylld pannkaka
Foto: Magnus Skoglöf

Kan det bli godare? Knappast!

12 november 2009
Visa mer

Du behöver

Pannkakssmet

  • 2 dl mjölk
  • 0,7 dl mjöl (ca 2/3)
  • 1 st ägg
  • apelsinsorbet
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 3,5 dl nypressad apelsinjuice
  • 0,5 st blötlagt gelatinblad

Gör så här

  1. Rör ut lite av mjölken i mjölet innan du blandar i resten. Tillsätt en nypa salt och socker. Grädda små tunna pannkakor. Vik pannkakorna i fjärdedelar med ett par bitar getost emellan.
  2. Koka gyllenbrun karamell av socker och vatten. Slå på nypressad apelsinjuice och blanda i blötlagt gelatinblad. Smaka av så att juicen är lagom syrlig. Kör i glassmaskin till sorbet.
  3. Spara skalstrimlor från apelsin, blanchera (förväll) dem två gånger och koka därefter i sockerlag (lika delar socker och vatten). Torka skalen på papper i 100° ugn tills de är krispiga. Bryt i små bitar.
  4. Stek grova flingor av kavring i krusat smör tillsammans med de getostfyllda pann kakorna. De ska inte stekas igen utan bara puttra i smöret för den goda smörsmaken och för att bli riktigt heta.
  5. Servering. Lägg sorbetkulan i tallriken och därpå den getostfyllda pannkakan. Häll över kavringsflingorna och lite smör. Toppa med några bitar Gullspira guld (av chèvretyp) med timjan. Strö över apelsinskalsbitarna och några blad av timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept