Hemlagad müsli med färska bär

Hemlagad müsli med färska bär
Foto: TV4

Vad sägs om en sommarfrukost med hemlagad müsli och färska bär? Den här müslin har flera ingredienser som rostas i ugnen för tydligare smak. Du kan också rosta i en gjutjärnspanna ovanpå spisen.

1 juni 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 dl rågflingor
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl hirsflingor
  • 1,5 dl hackade solrosfrön
  • 2 dl cornflakes
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl nyponmjöl
  • 0,5 dl pistaschnötter

Till servering:

  • yoghurt, fil eller mjölk
  • färska bär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Blanda samman rågflingor, havregryn, hirsflingor och hackade solrosfrön, häll dem i en ugnssäker form eller långpanna och rosta dem i ugnen i ca 25 minuter. Rör om då och då.
  2. Blanda samman cornflakes, linfrön, russin, nyponmjöl och pistaschnötter. Rör ner den rostade blandningen och blanda väl. Förvara müslin i en burk med tätslutande lock.
  3. Servera müslin med yoghurt, fil eller mjölk och färska bär. Tips: byt ut russinen mot 2 dl torkade äppelbitar eller annan torkad frukt som dadlar, fikon eller päron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept