Hemlagad leverpastej

Hemlagad leverpastej
Foto: TV4

En hemlagad pastej är självklar på buffébordet – framför allt julens. Se till att den precis blir gräddad rakt igenom. Syltlök, pickels och cornichons är goda tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 400 g fryst kycklinglever
  • 200 g nötlever
  • 1 liten ask asjovisfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • ev 4 cl konjak
  • 2 små lagerblad
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smöra en hög ugnsform ca 1 l.
  3. Tina kycklinglevern och fräs ca 1/3 i en panna med matfett, krydda.
  4. Mixa resten av kycklinglevern, nötlevern samt löken till fin färs. Mosa ansjovisen och tillsätt. Arbeta in övriga ingredienser utom lagerbladen.
  5. Fyll färsen i formen med den brynta kycklinglevern i mitten. Lägg på lagerbladen.
  6. Täck med al-folie och stick lufthål. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen en knapp timme. Ta bort folien mot slutet så att ytan får färg. Låt kallna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept