Hemgjord sandwichglass

2 h
8 - 9 glassar
Hemgjord Sandwichglass
Foto: TV4
2 h
8 - 9 glassar

Du behöver

  • 1 l vaniljglass, till fyllning
  • 150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 5 g vaniljsocker (0,5 msk)
  • 150 g smör, rumstempererat och osaltat
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 15 g äggula (1 st)

Gör så här

  1. Ställ glassen i rumstemperatur i ca 10 minuter, eller tills glassen går att forma. Använd en form med bakplåtspapper i botten och på sidorna eller en bricka som går in i frysen. Stryk ut glassen i formen med baksidan av en matsked. Stryk så jämnt det går till en rektangel med ungefär samma mått som chokladdegen sen kavlas ut i. Låt stå i frysen i 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör, socker och salt ljust och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt äggulan tillsammans med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar, plasta in dem och låt dem vila i kylen i minst 30 minuter.
  5. Ta ut en degbit ur kylen och kavla ut den till en rektangel, cirka 30 x 15 cm. Skär rektangeln i rutor, cirka 10 x 5 cm stora kakor, och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra degbiten och nagga sedan kakorna med gaffel.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 minuter, ta ut och låt dem svalna helt.
  7. Skär glassrektangeln i 10 x 5 cm stora bitar. Lägg bitarna mellan två kakor vardera, slå in i papper och låt ligga i frysen tills det är dags att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept