Helstekt potatis

Helstekt potatis
Foto: TV4

Välj fast potatis. Allra godast blir den stekta potatisen om du använder färskpotatis. Då behöver den inte skalas, bara borstas noga.

14 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skala potatisen och jämna eventuellt till formen med en vass kniv. Koka potatisen i 5-7 minuter. Låt rinna av ordentligt.
  2. Stek potatisen i smör på hög värme tills potatisen är vackert gyllenbrun runt om. Skaka pannan hela tiden.
  3. Efterstek på svag värme så att den blir genomstekt och mjuk, pröva med en sticka. Krydda med salt och nymalen vitpeppar och strö över finhackad persilja före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept