Helstekt kotlettrad med curry och banan

Helstekt kotlettrad med curry och banan
Foto: TV4

Den magra maizenaredningen i såsen ger inte så många kalorier, och flera sorters frukt i såsen ger minst lika mycket smak som den traditionella grädden. Pressad potatis smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kotlettrad
  • salt
  • peppar eller pepparmix
  • 1 knippa persilja
  • 100 g banan
  • 30 g riven ost

Sås:

  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk matolja
  • 1 msk curry
  • 0,5 äpple
  • 2-3 msk krossad ananas
  • 4 dl mjölk
  • 4 tsk majsstärkelse
  • 1 msk vegetarisk buljong
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 4-5 kokta potatisar, 400 g
  • persilja
  • strimlad paprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka persiljan fint. Gnid in kotlettraden med kryddorna och klappa in persilja. Stick in en ugnstermometer och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75–85°. Skiva bananerna, riv osten och koka potatisen.
  2. Currysås: Skala och finhacka löken och fräs den i olja. Tillsätt curry och stek under omrörning 1 minut. Riv äpplet grovt och rör i det och ananaskross. Vispa ihop mjölk, majsstärkelse och buljong i en kastrull och låt det koka upp. Häll det i curryfräset, smaksätt med kryddorna och låt småsjuda ett par minuter.
  3. Skiva upp den stekta kotlettraden och lägg det i en ugnssäker form. Lägg på de skivade bananerna och slå på currysåsen, strö på riven ost och gratinera tills rätten fått färg. Pressa den kokta potatisen. Dekorera med strimlad paprika och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept