Helstekt kotlettrad med ädelostsås

Helstekt kotlettrad med ädelostsås
Foto: TV4

Benfri kotlettrad passar utmärkt att steka hel i ugnen för att sedan skivas upp i tunna skivor. En smakrik sås, ädelostsås, passar bra att servera till liksom kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g benfri kotlettrad
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Ädelostsås:

  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 40 g ädelost
  • 1 msk ljus maizenaredning

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i en stekpanna. Lyft över i en smord ungnssäker form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 80°. Det tar ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i tio minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Sås: Koka upp buljong och grädde. Smaksätt med ost. Rör ut maizenaredningen i lite vatten och red av såsen.
  3. Servera köttet med såsen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept