Helstekt biffrad med rödvinssky

Helstekt biffrad med rödvinssky
Foto: TV4

Att steka en hel biffrad är inte så svårt som det kan verka. Ta bara god tid på dig och mät innertemperaturen i köttet noga.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg biffrad
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 50 g sockerärter
  • 1 morot
  • 50 g haricots verts

Rödvinssky:

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl ljus köttbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ta bort fett och senor från köttet och bryn det runt om i smör, krydda med salt och peppar. Efterstek i ugn tills innertemperaturen är 65–70°. Skiva upp köttet precis före servering.
  2. Rödvinssås: Finhacka löken och fräs den i smöret. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med vätskan, lite i taget. Rör hela tiden. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Skala moroten, ansa bönorna och sockerärterna och skär upp grönsakerna i mindre bitar. Koka dem en kort stund i saltat vatten. Vänd dem i smält smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept