Elvis Presley’s cupcakes

Elvis Presley’s cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
12

Du behöver

Elvis Presley’s cupcakes

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 msk kallt, kaffe
  • 3 st bananer
  • 2 dl saltade jordnötter

Peanut butter frosting

  • 0,5 dl jordnötssmör, mjukt
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao av god kvalitet
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • Saltade jordnötter till garnering

Gör så här

  1. Elvis Presley's cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfil och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Rör ner smält choklad, kakao och kaffe i smeten.
  7. Mosa en av bananerna och rör ner den i smeten.
  8. Skiva de andra två bananerna.
  9. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  10. Hacka jordnötterna och varva dem med smet och skivade bananer i muffinsformarna tills de är fyllda till 2/3 med smet.
  11. Grädda dem i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
  12. Låt svalna helt.
  13. Peanut butter frosting
    Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  14. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
  15. Bred frostingen på kakorna och garnera med jordnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept