Hellens köttfärslimpa

Hellens köttfärslimpa
Foto: TV4

Med äpple i fyllningen får köttfärslimpan en lätt syrlig och frisk smak.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 750 g blandfärs
  • 1,5 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm 4-kryddor
  • Fyllning:
  • 100 g tärnat bacon
  • 1 liten purjolök
  • 2 små äpplen
  • 0,5 ägg till pensling
  • soja

Tillbehör:

  • stekta äppelklyftor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda färs och ägg. Låt ströbrödet svälla i mjölken 5 minuter och blanda sedan färsen med kryddorna.
  2. Strimla purjon och tärna äpplet fint. Bred ut färsen på ett bakpapper till en avlång platta. Fördela fyllningen över. Rulla ihop och tryck ihop så att limpan håller ihop. Lägg den med skarven ner i lättsmord ugnsform, utan pappret.
  3. Pensla över med uppvispat ägg och lite soja. Stek klart i nedre halvan av ugnen ca 50 minuter. Servera gärna med steka äppelklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept