Veronicas browniebakelse med jordgubbstartar

6 bakelser
Veronicas browniebakelse med jordgubbar
Foto: Robin Persson/ Sjuan
6 bakelser

Du behöver

Brownie

  • 175 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 dl sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 100 g vit choklad

Jordgubbstatar

  • 500 g jordgubbar
  • 0,5-1 dl florsocker
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 msk basilika, finhackad

Chokladsmörkräm

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Brownie
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker krämigt.
  3. Rör ner salt, sirap och kakao.
  4. Rör ner ett ägg i taget och sist vetemjölet. Rör till en jämn smet.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 min, den ska vara lite kladdig! Låt kallna innan dekoration.
  6. Jordgubbstartar
    Hacka jordgubbar fint, blanda ner florsocker, citronskal och basilika försiktigt i en röra. Låt stå och vila.
  7. Smörkräm
    Rör smör mjukt. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa några minuter till sockret löst sig så det blir en jämn och fluffig smet.
  8. Dekoration
    Skär ut brownien så stora som ni vill ha och spritsa som en rund sjö längs kanterna. Där ni fyller hålet med jordgubbstatar Dekorera med färsk basilika!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept