Smultron- och kiwipaj

Smultron- och kiwipaj
Foto: Robin Persson/ Sjuan

Paj med cream cheese-fyllning som toppas med smultron och kiwi.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Mer om Veronica




- Det går utan problem att bara göra en av smakerna, ni dubblar bara receptet så vips har ni 9 lika tarteletter. Likaså om ni bara vill göra 3 tarteletter så dela pajskalet i 3.  Lycka till!! /Veronica

20 september 2013
Visa mer

Du behöver

Pajskal, ger ca 9 tarteletter

  • 250 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk socker

Fyllning

  • 200 g cream cheese
  • 4 msk florsocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 3 kiwifrukter
  • 1 dl smultron
  • 1 dl äppelgelé (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg.
  2. Kavla ut degen och ta ut 11 rundlar med ett mått med ca 7 cm diameter. Lägg smeten i portionsformarna. Låt dem stå i kylen i 10 minuter.
  3. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris. Grädda dem i 10 minuter.
  4. Ta bort papper och ris och grädda ytterligare 5 - 7 minuter eller tills de är ljusgula. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  5. Fyllning
    Vispa ihop cream cheese, florsocker, citronskal och citronsaft med elvisp eller hushållsassistent. Spritsa blandningen i formarna.
  6. Skiva kiwifrukterna och använd smultronen som de är och lägg dem på fyllningen.
  7. Värm upp äppelgelé tills den precis smält och pensla den rikligt över frukten. Klar att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept