Choklad- och päronmoussebakelse

1 h
6
Choklad- och päronmoussebakelse
Foto: TV4

Chokladbotten toppad med päronmousse och färska päron.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

16 oktober 2014
Visa mer
1 h
6

Du behöver

Chokladkaka

  • 2 dl mjöl
  • 2,25 dl socker
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,25 dl filmjölk
  • 0,5 dl vegetabilisk olja
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 1,25 dl kallt kaffe

Päronmousse

  • 3 gelatinblad
  • 1 burk päronpure (125 g barnmatsburk)
  • 1 msk koncentrerad päronsaft
  • 1 msk päroncognac
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 päron

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Vispa ihop filmjölk, ägg, olja och vaniljextrakt. Rör ner med de torra ingredienserna.
  4. Vispa försiktigt ner kaffet.
  5. Häll i en bakplåtspappers klädd form ca 25x30 cm och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  6. Päronmousse
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  7. Värm socker, päronpuré, konjak och päronsaft i en kastrull.
  8. Krama ur gelatinbladen och rör ner i päronpurén. Rör tills gelatinet löst upp sig helt. Låt svalna något.
  9. Vispa grädden hårt. Vänd ner päronpuren och blanda väl.
  10. Ta sedan med 6 fyrkantiga desserteringar ut en fyrkant av chokladkakan med varje dessertring.
  11. Låt kakan ligga kvar i ringen. Fyll hela vägen upp med mousse. Ställ kallt. Dekorera med skivade päron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept