Pistagebavaroise

Pistagebavaroise
Foto: TV4
2

Du behöver

Kräm

  • 1,5 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 40 g socker
  • 2 dl mjölk
  • 30 g skalade pistagemandlar
  • 1,5 msk Kirch vieux
  • 1,6 dl vispgrädde

Gelé

  • 2 dl färska hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 gelatinblad
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Kräm
    Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Värm mjölken och häll ner i äggsmeten, blanda väl. Häll allt i en kastrull, värm till max 85 grader under ständig vispning, låt krämen tjockna, kan kontrolleras genom att man tar en träslev och doppar i krämen och drar med fingret och då skall krämen inte flyta ihop.
  3. Krama ur gelatinbladen och blanda ner i krämen. Passera krämen i en sil.
  4. Pistagenötter och Kirchvinet läggs i en mortel och stöts samman till en massa. Rör ner massan i krämen. Kyl krämen.
  5. Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i krämen.
  6. Gelé
    Blötlägg gelatinen i ca 10 minuter.
  7. Värm vatten och hallon försiktigt, sjud sakta i ca 15 minuter till vätskan är klarröd. Lägg i gelatinen och lös upp i hallonvätskan när den är under 50 grader.
  8. Servering
    Servera gärna i cocktailglas Fyll på med kräm i glasen. Fyll på med gelé Ställ i kylen och låt gelén stelna. Bon Apetit!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept